logo

Dé dansschool met een  voor mensen

Dinsdag 21 september a.s. Inloopmiddag van 13.15 uur tot 14.15 uur

Dinsdag 28 september a.s. Gratis proefles van 13.15 uur tot 14.15 uur

 

Dancing Spirits,  dansles voor mensen met dementie:

Dansen, bewegen en genieten van de muziek. Dat kan ook met dementie.

 

Tijdens het wekelijkse uurtje zullen wij zitdansen, staande dansen, kringdansen en vaste dansen de revue laten passeren. Door het aanbieden van zitdansen bieden wij dus ook voor mindermobiele geïnteresseerden, die niet lang kunnen staan of rolstoel/rollator gebonden personen, de mogelijkheid deel te nemen. Het aantal rolstoel gebonden cursisten zal, i.v.m. de beschikbare ruimte, beperkt zijn.

Natuurlijk mogen de deelnemers een begeleider, familielid, mantelzorger meebrengen. Dit zien wij als service en drempelverlagend voor de deelnemers en daarom hoeven de eventuele begeleid(st)ers dan ook GEEN lesgeld te betalen. De dansparen mogen bestaan uit heer/dame, heer/heer en dame/dame.

Wij stellen ons als doel om one Dancing Spirits een aangenaam, afwisselend en vooral een laagdrempelig maar wel uitdagend  uur totprogramma te bieden. Dit alles in een tempo dat de groep aangeeft/aan kan.

Het sociale contact tussen de deelnemers onderling en ons zien wij als een hele belangrijke factor om de Dancing Spirits deelnemers zich veilig te laten voelen in een aangename sfeer.

Tijdens deze lessen zal een ervaringsdeskundige vrijwilligster aanwezig zijn, met ons mee dansen en aandacht schenken aan de deelnemers/begeleiders. Deze dame heeft jarenlang gewerkt met mensen met dementie en Parkinson.

Zoals professor Scherder al zegt, is dansen voor mensen met dementie van groot belang voor hun hersenactiviteit. Dansen en bewegen op muziek activeert bepaalde gebieden in de hersenen. De dementie zal niet verdwijnen door het dansen maar zou eventueel op een lager pitje gezet kunnen worden.

 

Samen zullen wij er een gezellige uur, incl. pauze, van maken.

  

Elke dinsdagmiddag van 13.15 uur tot 14.15 uur in Café/Zaal De Schuur, Hoofdstaat 2 in Herten (Roermond).

 

Voor meer info bel gerust onze infoline: 06-23708185 (Marie-Louise)

of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Geduld hebben wij genoeg dus dat hoeft geen drempel te zijn om niet gezellig met ons mee te dansen.