logo

Dé dansschool met een  voor mensen

Samen bewegen!Dancing Spirits,  dansen voor  mensen met dementie

  6 november a.s. en 13 december a.s. op de woensdagmiddag van 14.15-15.15 uur 

Vanaf 3 januari 2024 zijn wij er elke woensdagmiddag

Café/Zaal De Schuur, Hoofdstaat 2 in Herten (Roermond).

Dansen, bewegen en genieten van de muziek. 

 Tijdens het wekelijkse uurtje zullen wij zitdansen, staande dansen, kringdansen en vaste dansen de revue laten passeren. Door het aanbieden van zitdansen bieden wij dus ook voor mindermobiele geïnteresseerden, die niet lang kunnen staan of rolstoel/rollator gebonden personen, de mogelijkheid deel te nemen.

Kom gezellig met een begeleider, familielid, mantelzorger en dans samen mee op herkenbare muziek.

Wij stellen ons als doel om onze Dancing Spirits een aangenaam, afwisselend en vooral een laagdrempelig maar wel uitdagend  uur  te bieden. Dit alles in een tempo dat de groep aangeeft.

Het sociale contact tussen de deelnemers onderling en ons zien wij als een hele belangrijke factor om de Dancing Spirits deelnemers zich veilig te laten voelen in een aangename sfeer. Natuurlijk zijn wij er ook voor same-sex dansparen 

Tijdens deze lessen zal een ervaringsdeskundige vrijwilligster aanwezig zijn, met ons mee dansen en aandacht schenken aan de deelnemers/begeleiders. Deze dame heeft jarenlang gewerkt met mensen met dementie .

Eigen drank is niet toegestaan tenzij op doktersvoorschrift.

Zoals professor Scherder al zegt, is dansen voor dementerende mensen  van groot belang voor hun hersenactiviteit. Dansen en bewegen op muziek activeert bepaalde gebieden in de hersenen. De dementie zal niet verdwijnen door het dansen maar zou eventueel op een lager pitje gezet kunnen worden. Dus zeker bij beginnende dementie is dit een aanrader.

 Samen zullen wij er een gezellige uur, incl. pauze, van maken.

 Voor meer info bel gerust onze infoline: 06-23708185 (Marie-Louise)

 Geduld hebben wij genoeg dus dat hoeft geen drempel te zijn om niet gezellig met ons mee te dansen.